Midden-Brabant
info@floronnoordbrabantbaronie.nl

Inventariseert

phyteuma nigrum-zwartblauwe rapunzel
Phyteuma nigrum-Zwartblauwe rapunzel. Foto: Saxifraga

Geboeid door de wilde flora

Al ruim een eeuw zijn er mensen die kijken waar planten voorkomen. De meesten zijn vrijwilligers die geboeid zijn door de wilde flora. Zij hebben – samen met professionals – de afgelopen 30 jaar meer dan 10 miljoen waarnemingen verzameld en hierdoor weten we in Nederland heel veel over onze wilde flora. Inventariseren van planten is niet alleen leuk om te doen, het is ook belangrijk voor natuurbescherming. De gegevens vertellen ons met welke soorten het goed gaat en met welke niet. Als het slecht gaat, kun je soorten beschermen en ze speciale aandacht geven.

Planten inventariseren hoef je niet in je eentje te doen. Iedereen die het leuk vindt om in de natuur te zijn en er achter te komen wat daar allemaal groeit, kan meedoen met FLORON. Je hoeft niet alle soorten te kennen. Je kunt bij FLORON je kennis van wilde planten ook uitbouwen.

Wilde Planten op de kaart zetten met Floron

Kaart uit Verspreidingsatlas.nl

Bij FLORON zijn alle waarnemingen van wilde planten welkom.

Met die gegevens kom je erachter welke plantensoorten in Nederland voorkomen en waar ze te vinden zijn. Je ontdekt dan welke soorten talrijker worden en welke je steeds minder in de natuur ziet. In Nederland leven ruim 1500 soorten bomen, struiken en kruidachtige planten in het wild. Ze groeien niet overal. Er zijn soorten van steden, wateren, graslanden, bossen, van natte en droge plaatsen en van voedselarme en voedselrijke gebieden, maar waar je ook bent en welke plant je ontdekt, FLORON vindt iedere waarneming belangrijk. Vandaar dat we het eenvoudig hebben gemaakt om de eigen vondsten door te geven. Met al die informatie worden verspreidingskaartjes gemaakt. Je eigen waarnemingen komen op die manier terug als stip op de kaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *